Monitoarele pentru calculatoare sunt diverse iar majoritatea utilizatorilor din Romania folosesc un monitor de tip lcd, in timp ce monitoarele cu tub sunt din ce in ce mai rar intalnite si se regasesc indeosebi in mediul rural.
Atunci cand monitorul se defecteaza, calculatorul devine practic de nefolosit, chiar daca unitatea centrala nu are nici o problema de fapt, iar problema este cu monitorul.
Atunci cand monitorul se defecteaza va trebui sa rezolvati rapid problema pentru a va putea bucura in continuare de calculatorul dvs. Un monitor lcd de dimenisuni reduse (de pana la 21″) nu costa mai mult de 300-500 de lei si aceasta este prima optiune pentru majoritatea utilizatorilor dar ce facem daca bugetul este mai limitat?
Apelam la service-uri pentru reparatie!
Prima data ar trebui sa incercati sa reparati monitorul vechi defect pentru ca astfel aveti sansa de a va repara monitorul cu o suma de cativa zeci de lei fara sa cheltuiti sute de lei pe un nou monitor, poate o investitie inutila.
De regula un centru de reparatii laptopuri se ocupa si cu reparatii monitoare, insa exista si exceptii de aceea trebuie sa apelati la service-ul potrivit. Monitorul se lasa la service pentru diagnosticare iar dupa aceasta, tehnicianul va va contacta pentru a va comunica defectul si pretul reparatiei.
Daca sunteti de acord cu pretul si acesta nu depaseste 100 de lei, atunci va recomandam sa il reparati iar daca veti primi si garantie puteti considera ca ati facut o afacere buna si ati economisit o suma frumusica.
Cand cumparam si ce cumparam?
Daca reparatia nu se poate realiza din diferite motive sau costul reparatiei sare de 100 de lei, va recomandam sa va orientati catre monitoare second hand. Aceste monitoare sh au preturi intre 100 si 300 de lei si le gasiti la aceleasi centre de reparatii unde ati incercat sa reparati monitorul dar nu ati reusit. Sunt putine service-uri care sa nu vanda monitoare lcd second hand iar preturile sunt chiar mici, foarte apropiate de costul reparatiei.
Un monitor de 15-19 nu ar trebui sa coste mai mult de 100-200 de lei, pretul mare fiind pentru monitoarele cu diagonala mai mare si produse de un brand cunoscut.
Sa cumparam monitoare noi?
CUmparati monitoare noi doar daca nu sunteti adeptul lucrurilor reparate si daca nu sunteti limitat de buget. In aceste cazuri, acest articol nu va ajuta foarte mult intrucat are ca scop economisirea fondurilor iar in cazul dumneavoastra se pare ca nu este nevoie. Puteti achizitiona un monitor nou daca bugetul va permite iar monitorul defect il puteti repara sa il oferiti cadou unei rude sau il puteti vinde centrelor care il vor dezmembra pentru piese sau il vor repara.