Curatarea prafului reduce foarte mult deteriorarea componentelor si previne incetinirea performantelor laptop-ului.
Incalzirea poate provoca probleme pentru orice laptop. In general, atunci cand temperaturile din interiorul device-ului cresc la cantitati excesive, creste si riscul de deteriorare a componentelor interne importante.
Cea mai comuna cauza de supraincalzire este acumularea de praf in interiorul laptopului. Componentele electrice dintr-un laptop genereaza caldura, iar ventilatoarele din interior ajuta la deplasarea aerului pentru a mentine componentele racite la temperaturi normale de functionare.
Racirea necorespunzatoare poate provoca acumularea de caldura in interiorul carcasei, care poate deteriora componentele. Sunetul ventilatorului care ruleaza in mod constant poate indica faptul ca laptopul se incalzeste si nu functioneaza cat mai eficient posibil si ca exista o problema cu acumularea prafului care infunda orificiile de ventilatie.
Cele mai multe calculatoare portabile au guri de aerisire situate in jurul casetei pentru a permite aerului sa curga prin carcasa. Daca aceste orificii de aerisire sunt infundate sau daca partile generatoare de caldura sunt acoperite cu praf, ventilatorul nu poate raci componentele in mod corespunzator, deoarece laptopul este fierbinte si supraincalzirea devine o problema. Lichidarea si acumularea de praf impiedica curgerea aerului in jurul lamelor ventilatorului de racire si determina ca ventilatorul sa functioneze mai mult si laptopul sa se incalzeasca.
Pentru o mai lunga durata a laptopului, este necesara curatarea prafului din laptop, cel putin o data pe an si va recomandam ca acest proces sa fie facut de un specialist, pentru a evita contactul cu circuitele interne ale device-ului si pentru a va asigura ca au fost curatate toate orificiile de ventilatie ale laptopului. Acest proces mareste debitul de aer pentru a imbunatati racirea si permite ventilatorului sa functioneze mai incet.
Pentru ca am inceput sa folosim un laptop din ce in ce mai des, nu ne lipseste niciodata, chiar daca mergem in timpul liber la o cafenea sau in concedii. Si exista nefericita situatie de a sparge ecranul si de a opri intreaga activitate a laptopului.
In altfel de situatii trebuie sa apelezi la un specialist si sa inlocuiesti display-ul. Un laptop este o unitate compacta, iar un display spart face ca intregul dispozitiv sa fie inutil.
Inainte de a inlocui ecranul laptopului aruncati o privire completa si o inspectie pentru a va asigura ca problema este de la ecran.
Daca placa grafica de pe placa de baza este morta, de exemplu, este posibil sa va pierdeti timpul si efortul pentru a inlocui un ecran perfect bun. In plus, daca laptopul a fost recent abandonat sau altfel posibil vatamat fizic, veti dori sa verificati si alte daune.
Pentru a va asigura ca placa grafica functioneaza, puteti conecta un monitor sau un televizor la laptop, deoarece majoritatea au un monitor VGA albastru standard si / sau o iesire HDMI. Daca nu obtineti nicio imagine, tineti minte ca unele laptopuri necesita apasarea anumitor taste functionale de pe laptop pentru a activa iesirea externa a afisajului.
Daca faceti asta si videoclipul nu se afiseaza, este posibil ca placa grafica si / sau placa de baza sa fie de vina si nu ecranul dvs.
Daca laptopul se transmite cu succes pe un monitor extern, placa grafica este buna si ecranul se defecteaza. Utilizati computerul pentru o anumita perioada de timp pentru a va asigura ca tastatura si alte componente ale laptopului par sa functioneze normal.
Este important sa mergeti la un service pentru inlocuirea display-ului de laptop. Intreg procesul se face pe loc, intr-un timp destul de scurt si este mult mai putin costisitor decat achizitia unui laptop nou.